Reseptejä

Tänä vuonna Olivia 5v pyysi mummilta tietysti poni-kakkua, koska "my littlet" ovat tosi in juuri nyt :D ! Sain toki koristeluapua karkkien kanssa...suuri osa katosi myös parempiin suihin! Kakku oli kymmenen munan kakku, ja sisällä oli marjoja sekä pakasteesta että tuoreina. En nyt kirjoita mitään reseptiä, mutta täytteeseen tuli kermavaahtovadelmamössöä, minkä joukkoon sekoitin vaniljakreemijauhetta. Mössöön tuli hieman moussemainen koostumus ja täyteläinen maku.

Juustotorttu

Tämä juustotorttu on perheemme vakiosuosikki. Teen sen yleensä pienehköön irtopohjavuokaan (läpimitta  18cm) niin tortusta tulee korkeampi. Tässä ohje:

pohja:                                                  täyte:

100g voita tai margariinia                     2 munaa

1/2 dl sokeria                                       1 dl sokeria

1 muna                                                  200g vanilijatuorejuustoa (esim. Viola)

11/2dl vehnäjauhoa                              1 prk ranskankermaa (200g)                               

reilu 1/2dl kaurahiutaleita                   1rkl maissijauhoa

1tl leivinjauhetta                                 2tl vanilijasokeria

                                                           ( liraus sitruunan mehua )

Pohjaa varten vaahdota rasva ja sokeri ja vatkaa muna joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen nopeasti käsin nyppimällä...no ei todellakaan, ihan vatkaimella käy hyvinLeveä hymy. Taputtele taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte vatkaamalla munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja lisää sen jälkeen muut aineet. Tarkista maku ja lisää esim. vanilijasokeria, jos on tarpeen. Mielestäni mössö saa olla ihan makoosta ja maistuvaa! Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Olen paistanut torttua uunin alatasolla hieman alle 200 asteessa n. 45 min. 

Torttuviipaleen päälle loratetaan vanilijakastiketta ja marjasurvosta...torttu häviää  lautaselta toki ihan kevysti ilman lisukkeitakinVau.

 

Tekniikka on ihan masterchef luokkaa😄.
Kermavaahtokoristelusta ei arvaisi, että ihan ekaa kertaa pursotellaan...ja nompparellit toimivat aina! Torttu maistui Ompun mielestä erinomaiselta, mutta kyllä taikinakin maistui...oli kuulemma leipomisen paras vaihe😄!

Ompun gluteeniton omenakääretorttu

4 huoneenlämpöistä munaa

1 1/2 dl sokeria

1tl leivinjauhetta

2tl vanilijasokeria

1dl perunajauhoa

3/4 dl gluteenitonta jauhoa 

Paistoimme torttupohjaa uunin keskitasolla 225asteessa n.5min

täyte:

1dl kermaa vatkattuna

100g maustamatonta tuorejuustoa

vanilijasokeria ja tavallista sokeria maun mukaan

ripaus kanelia

anopin tekemää omenasosetta (hätätapaukses käy kaupasta ostettu tai itte tehty)

Levitimme ensin hillon ja sitten kermamössön. Rullauksen jälkeen maltoimme antaa tortun hetken aikaa oleentua viileässä leivinpaperiin käärittynä...minuutit tuntuivat tosi pitkiltäCool.

Helpot raparperimuffinssit/pikapullat

4dl vehnäjauhoja

1 1/2dl sokeria

2tl leivinjauhetta

1 1/2tl kardemummaa

2tl vanilijasokeria

80g valkosuklaata rouhittuna

100g voita/margariinia

2dl rasvatonta maitoa

4dl raparperipaloja

raesokeria

paistetaan 225 asteessa n.15 min

 

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja joukkoon lisätään muut ainekset(sulatettu rasva lisätään mieluiten hieman jäähtyneenä). Tarkootus on toki, että taikinasta tuloo tasaasta, mutta vältetähän liikaa sekootusta. Viimeistellään ennen uunia raesokerilla.

Kuvassa näkyvät vuuat pitivät taikinan hyvin kuosissa ja leipomukset lähtivät helposti irti. Parhaalta ne mielestäni maistuivat jäähtyneinä. Vanilijakastike toimi näittenkin kanssa!

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Pöperöpappa | Vastaa 09.09.2016 16.02

Hienoja on.

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

03.12 | 00:02

I am a portuguese teacher.
I love your work.
Continue to bring beauty to the world.
Thanks

...
13.11 | 14:48

please translate in english o spanish o francais.

...
27.10 | 23:40

Hei,Tiina! Kuusissa on käytetty pellavakuitu "paperia", jota on revitty veteen, annetaan liota, jolloin siitä tulee massaa. levitä massaa ohuita kerroksia.

...
22.10 | 00:43

Hei,Tiina! Palaan aiheeseen vielä myöhemmin, kun kysyn tarkemmin ainekset.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS