Afrikanmatkaajan "lesken" päiväkirja

Näissä lumisissa tunnelmissa mieheni pakkasi eilen matkatavaroitaan lähteäkseen keikalle...Afrikkaan...kuudeksitoista päiväksi! Säilyttääkseni järkeni päätin alkaa kirjoittaa päiväkirjaa tuolta ajalta :D.

19.03.2014

Päiväkahvilla nautin palan "Afrikkaa" ;) .

Tänään siis alkoi Matin matka ja minusta tuli Afrikanmatkaajan leski🙂. En ehkä vielä oikein tajua tätä erossaolon kestoa...olemme nimittäin paita&peppu-pariskunta. Syyllinen tähän matkaan on Pekka Simojoki, joka tarvitsi EtCetera-kuoronsa bändiin rumpalia. Matkasta tulee arvatenkin upea kokemus, ja pyysinkin Mattia lähettämään minulle silloin tällöin kuvamateriaalia, joilla voin fiilistellä ja kuvittaa päiväkirjani postauksia. 

Päätin pitää näillä leskiviikoilla vanhempainvartit, joten muutamana iltana on luvassa keskusteluseuraa. 

20.03.2014

Onkohan niin, että lumelakin on kiintiö? Lunta on tultava joka vuosi tietty määrä, jotta kiintiö täyttyy. Jos ei lunta jouluaatoksi niin viimeistään pääsiäiseksi ja joskus sitä on riittänyt synttärilahjaksikin, mikä sinänsä on yllättävää, koska olen syntynyt kesäkuussa 😀. Tänään kiintiölumi hohtaa ympäri maisemaa ja tunkeutuu tuulen mukana viimeiseenkin terassin nurkkaan. Hohtaminen on kyllä ihan kiva juttu, koska hämäräkiintiö on mielestäni ajat sitten tullut täyteen.

Kutsuin ystäväni Pirkko-Liisan iltapäiväkahville. Kylläpäs leipä ja pulla maistuu makoisalta hyvässä seurassa! Pirkko-Liisa on Amerikanmatkaajan leskenä, joten vertaistukea on saatavilla😋.

Teetin tänään kolmasluokkalaisilla kuviksessa kivan painantatyön. Tarkoitus oli tehdä "pääsiäisruohoa", jonka päälle liimataan origam-puput. Työt valmistuvat ensi viikolla, ja laitan niistä sitten taas kuvia kuvis ja askartelu-sivulle. Idea löytyi pinterestistä, jota suosittelen kaikille alakoulun opeille.

Ei hohda lumi Afrikassa! Sen sijaan ilma on lämmin ja aurinkoinen...samoin kuin rumpalin hymy😄!
Majapaikan pihassa on näin idyllinen uima-allas...tai ehkä vain allas, koska pulahtamista ei suositella!

21.03.2014

Ihmeelistä, miten tämä perjantai tulee aina niin sopivaan aikaan. Viikon touhut töissä alkaa jo painaa niin mieltä kuin pohkeitakin. Kohokohtia työmaalla oli, kun viimeinenkin sai kertotaulun läpi, ja toiset kannustivat ja iloitsivat onnistujan puolesta. Tästä on hyvä jatkaa uuteen viikkoon!

Omppu äitinsä ja isänsä kanssa tuli mummia viihdyttämään. Neidistä on kyllä oikeasti jo seuraa, koska sen verran hauskoja ovat neljävuotiaan jutut. Tänään leikimme tyttöjemme vanhoilla legoilla ja sain tutustua Ompun uuteen poniin, joka puhuu ruotsia🤪, englantia ja suomea. Uni tuli silmään tutusti Peppi Pitkätossun melodian siivittämänä...ja bonuksena hieman silitystä.

Rumpalista en ole tänään kuullut mitään, mutta sielläpäin saattaakin olla joitain katvealueita🙂.

 

22.03.2014

Papan reiskat eivät ole olleet jouten😄

Tänään on aurinko paistanut ihanasti melkein koko päivän. Lämpötilakin nousi reilusti plussan puolelle. Tein tunnin kävelylenkin ja ihmettelin pajunkissojen esiiin marssia! Mahtavatkohan ne olla jo liian kypsiä, kun pohojalaaset trullit etsivät koristeltavia oksia pääsiäislauantain virpomiskierroksillensa🙂.

Omppu hämmästytti minua digi-taidoillaan - jälleen kerran. Näppärästi hän löysi iPadilta haluamansa  lastenohjelman ja valitsi suomenkielisen tekstityksenkin. Mihin nämä nykylapset oikein vielä yltävätkään!

Sonera ei oikein pelitä tuolla Afrikan maalla. Viestini menevät kyllä perille, mutta rumpalini ja muutkaan "soneralaiset" eivät saa viestejään lähtemään. Eli nettiyhteyttä odotellaan...

23.03.2014

Poikkesin Pirkkis-ystäväni luona päiväkahvilla. Tutkailin hänen keittiötään "sillä silmällä", koska olen kovasti miettinyt oman ysäri-keittiömme remppaa. Olisi kyllä aika coolia, jos keittiö olisi rempattu, kun Matti palautuu Afrikasta ja Vanessa Kurri hyökkäisi halaamaan häntä ja toivottaisi: "Tervetuloa kotiin Matti! Sun vaimos on järjestänyt sulle yllätyksen!" Paras ylläri olisi varmasti se Vanessa, koska keittiöremontista haaveilen minä😀.

Ensi viikolla alkavat vanhempainvartit ja siksi tänään on aikaa kulunut myös kouluasioiden parissa. Kouluasioissa kävin myös Keskisen kyläkaupassa. Tarvitsin kolmosten pikku-pupuihin valkoista villalankaa. Kyläkauppa on jo niin miljoonasti laajennettu, että seuraavaksi täytynee varautua lenkkikengillä, sykemittarilla ja verkkareilla...hikipanta ja vyölaukku voisivat myös olla kivat.

24.03.2014

Afrikasta kuuluu pelkkää jännittävää! Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä oli murtauduttu lähetystyöntekijän kotiin. Samaiseen kotiin, jossa mieheni ja pari muuta olivat käyneet saunomassa lauantaina🤔. Tänään ulkoilmakonsertti oli päättynyt ukonilmaan, mutta onneksi olivat saaneet sentään soittaa katoksessa. Afrikassa ovat ehkä innoissaan eri tavalla ukkoskuuroista kuin me suomalaiset. Varmaan kaikki taivaalta tuleva vesi on siunaukseksi.

Itselläni on muutama vanhempainvartti jo takana. Huomenna jatkuu melkein samanlaisella kattauksella. Minulla on kyllä viime vuosina käynyt tuuri oppilaiden vanhempien suhteen. Kaikesta voi keskustella, ja olen huomannut, ettei hankaliakaan asioita kannata kääriä kauniiseen pakettiin,vaan puhua ihan suoraan ja asioiden oikeilla nimillä.

25.03.2014

Että sitä voikin  iloita sellaisista kirjainyhdistelmistä kuin Wifi 😀. Ollaan saatu viestitellä rumpalini

kanssa tänään oikein kunnolla. Viestit kulkivat oikeasti molempiin suuntiin! Matkalaisilla oli ollut uskomaton päivä Etoshan kansallispuistossa eli oikein kunnon safari-meininkiä, kuten kuvista voitte päätellä.

Itse värkkäilin ihan suomalaista makaronilaatikkoa ja marjapiirakkaa huomiseksi viemisiksi Seinäjoen suuntaan. Luvassa on uimista, ja kyläilyä hyvän ystävän seurassa.

Pääsisinköhän tänään ajoissa nukkumaan 🙂.

26.03.2014

Olipas tänään tapahtumarikas päivä. Työpäivän päätteeksi hurautin Seinäjoelle ja menimme Ompun kanssa uimaan. Uimahallin pihan parkkeeraamiset parin korjausparkeerauksen kera olivat liikaa neidolle ja hän tuumasi: "Pappa on parempi peruuttamaan. Sillä ei mene näin kauan!" 😀.

Uintireissun jälkeen menin iltaa istumaan ystäväni luokse. Aika kului taas liian nopeasti ja juteltavaa jäi vielä paljon jemmaankin. No, hänen kanssaan jatkamme yleensä siitä, mihin edellisellä kerralla on jääty, vaikka jälleennäkemiseen menisi enemmänkin aikaa.

Rumpalini kanssa viestittelimme vielä illan päätteeksi hyvän aikaa, kun seuraavasta "keskusteluyhteydestä" ei ole ihan varmaa tietoa majapaikan vaihtumisen vuoksi. Seuraavaksi vielä kuvaa "Leijonakuninkaallisista" maisemista.

27.03.2014

Täällä vartioin minä!

Aurinko on paistanut tänäänkin melkein pilvettömältä taivaalta. Rakastan tätä valoa! Tosin olohuoneen ikkunat eivät suodata valoa ihan sataprosenttisesti🙂.

Kävin lenkillä ennenkuin hain nuorimmaisen junalta. Pöllyävä hiekka alkaa varmaan kohta jo olla joillekin todellinen rasite. Tuntui, että suussa ihan rahisi!

Mieheni viestitti, että he yöpyvät vaarallisella alueella. Ovat oikein joutuneet jakamaan yövartiovuorot! Täällä päässä ryhdytään rukousvartioon...

28.03.2014

Olipahan melkoinen outlet-myymälä avattu Tuurin kauppakeskuksen kupeeseen. Pentikin kauniita sisustustavaroita monta neliömetriä 🤪...joka naisen unelma! Perinteelleni uskollisena ostin uuden tyynynpäällisen, koska tyynyjä ei mielestäni voi koskaan olla liikaa.

Päivä hurahti mm. siivoilun, huilaamisen ja tyttären opparin taulukoiden parissa. "Pakko" oli taas käydä lenkkeilemässä, kun paniikinomaisesti yritän nauttia aurinkoisista lämpimistä päivistä 🙂.

Rumpalini yö oli sujunut rauhallisesti. Tulevana yönä ei "siviilivartioita" tarvita, kun rauhaa pitävät yllä oikeat poliisit. Paikallinen pappi oli osallistunut yövartioon nukkumalla autossaan, jonka oli pysäköinyt musiikkivälineitä sisältävän auton viereen blokaten pääsyn auton sisälle. Tämän sorttista jalkautumista toivoisin suomalaisiltakin papeilta!

29.03.2014

Aurinkoinen lauantai-päivä on takanapäin. Päivän kruunasi mieheni veljenpojan kihlajaiset. Mukava seura ja herkuista notkuva pöytä takasivat ihanat juhlat. Kodista näkyy, että talon emäntä pitää sisustamisesta🙂. Oman mausteensa kotiin antaa perheen musiikkiharrastus. Yksi huone on täynnä instrumentteja ja erityisen mahtava näky on seinällinen kitaroita, joita perheen taitava kitaristi keräilee...kitarat eivät tosin pääse pölyyntymään, sen verran ahkerassa käytössä ne ovat.

Nuorin tyttäremme on ahkeroinut opparinsa kimpussa ja hihkuu vähänväliä, että "se on kohta valmis, mää saan sen valmiiks"!

Afrikan suunnalta kuului vielä viidakkorumpujen kuminaa myöhemmin illalla. Uuteen majapaikkaan oli saavuttu ja "vaaralliset" seudut jätetty taakse. Melkoinen vaihtelu tason suhteen majapaikoissa ilmeisesti on, mutta tänään ainakin odotti suihku. Kyselin myös ruuasta...mieheni ei joka kerta ole tunnistanut lihaa, mitä on syönyt...onhan siellä niitä eläimiä vaikka mitä😋!

Huomatkaa esiintymisasut!

30.03.2014

Minä en oikein ymmärrä, mitä hyötyä tästä kellojensiirto-operaatiosta oikein on. Jonkun tutkimuksen mukaan jopa sydänkohtausten määrä kasvaa kellon siirtojen läheisyydessä! No, ainakin kesää kohti mennään🙂.

Pirkkis-ystävän kanssa käytiin Onnenkivessä syömässä, kun ilmaisen lounaskupongin eräpäivä lähestyi uhkaavasti. Ruoka oli maukasta ja suuri nautinto oli tietysti istua valmiiseen ruokapöytään.

Oppari on nyt oikoluettu ja kuulemma ohjaajalle lähetetty...kivi näyttäisi olevan vierähtänyt tyttären sydämeltä. Loppu häämöttää ja pitäisi alkaa etsiä ihan "oikeita" töitä. Voin vielä muistaa tunteen, kun tuttu opiskelukuvio oli taakse jäänyttä ja tulevaisuus näytti vielä oudon hämärältä.

Kokeilin tänään leipoa ensikertaa pätkiskakun. Eri ohjeita yhdistelemällä päädyin kuvassa näkyvään kakkuun. Huomenna testaamme kollegojen kanssa onko maku kohdillaan, kun he tulevat luokseni keväiselle päiväkahville.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

02.04 | 09:33

minä tykkään askarrella

...
25.02 | 11:23

Wau. Tykkään tästä aiheesta. Olen itse maalannut posliinille tuon kuvan. Kauniita töitä. Olen kuvis ope

...
26.03 | 16:54

Hei! Onpa hienoja. Onku sulla kaavaa jakaa meille muille :)?

...
29.11 | 23:52

felicidades son muy ingeniosos

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS