Lomatuunauksia

Vuoden 2015 hiihtoloman tuunauskohde koetteli turnauskestävyyttäni. Mieheni löysi pöydän tori.fi-sivustolta, kun olin kertonut hänelle, millaisesta sohvapöydästä haaveilisin...hän ei tainnut arvata, mihin päänsä pisti 😆😅 .
Järeämmät aseet käyttöön😄!
Kääk!!!
Vihdoinkin kotona! Pöytä oli joskus maalattu pariin otteeseen jollain kalustemaaleilla, jotka olivat syöpyneet erityisesti oksan kohtiin. En olisi uskonut, miten monia välineitä jouduimme käyttämään mieheni kanssa! Pöytä maalattiin Osmo-color puuvahalla (sävy kuusi) kolmeen kertaan. Kuivumisen jälkeen "kiillotin" sitä puuvillakankaalla. Lupasin, etten ohjelmoisi seuraavaa lomaa...vaikka jäihän sitä puuvahalla vielä😂 !
Tästä vois aloittaa...
...tällekin tarttis teherä jotain...
...onpas kulahtaneen näköinen...tiskipöytäkin näyttää kärsineeltä...onneksi kuva ei ole meidän keittiöstä vaan koulumme maalaamosta!!

Viikon hiihtoloma ilman lunta sai sisäisen tuunaajani heräämään. Huomasin heräämyksen jo pari viikkoa aiemmin ja varoittelin miestäni aikeistani😄. Hän kyllä auliisti auttoi minua voimaa vaativissa jutuissa. En olisi mitenkään itse viitsinyt hioa tv-tason kantta lähes "puuvalmiiksi", mutta tsemppaajani oli määrätietoinen...siispä puoli purkillista vanhaa puuvahaa saatiin riittämään kuuteen maalauskertaan.

Vanha huonekalumaali näytti hivenen oudolta, mutta sekoitettuani sitä vimmatusti, maali alkoi näyttää valkoiselta, vaikka koostumus olikin ryynimäinen. Ajattelin sen kelpaavan aarikan talouspaperirullatelineen maalaukseen. Spray-maalia ruiskuttelin lampunjalkaan ja koriin, jossa ehkä hieman näkyy se, että maalia meni yllättävän paljon lampunjalkaan😄.

Seuraavaksi  nähtävillä lopputuloksia...ja lomaakin on vielä jäljellä!

Maalasin sientä käyttäen Clou-puuvahalla tason pinnan kuuteen kertaan. Voi vaikuttaa paljolta määrältä, mutta tämä vaha on melko lievää. Taso varmasti kyllä imi ensimmäisen maalikerroksen sisäänsä, koska se hiottiin niin huolella ;) . Lopputuloksena on aika kiiltävä pinta. Olen käyttänyt myös Osmocolorin vastaavaa ainetta ja mielestäni sillä saa aikaiseksi vähän "matamman" pinnan. Sävy molemmissa puuvahoissa oli "kuusi".
Nämäkin taulut ovat jonkun loman tuunauksia :) . Kehykset ostin valmiina ja kaapista löytyi kakkupapereita. Pari sävyä vanhaa seinämaalia oli vIelä jäänyt purkkien pohjalle. Paperiset kakkupaperit olivat vähän haasteellisia, mutta käyttämäni (sienimäinen) pikkutela oli näppärä. Lopuksi kirjoitin ohuella vesivärisiveltimellä laulun sanat kuivuneelle pohjalle...tai taisi se olla melkein kuiva :D .

Kesälomatuunausrintamalla on ollut melko hiljaista, mutta päätin lopulta ottaa ompelukoneen esille. Ostin kauan sitten hiattoman puseron tai oikeastaan tunikan, jossa oli rimpsut helmassa oikein kahares kerrokses. Kokeilin vaatetta vasta kotona ja totesin, että rimpsut asettuivat vartalolleni epäedullisesti😀 ja leikkasin ne kokonaan pois. En raaskinut heittää yläosaa pois ja löysin torson siivotessani vaatekaappeja...ainakin pari vuotta se oli siellä odottanut!

Yhdistin mustaan yläosaan tällä kertaa pari maltillisempaa rimpsua. Kangaskaapista löytyi pala omaa rippimekkoani (Marimekon vihkiruusua muistaakseni), jonka äitini minulle ompeli. Lisäksi alempaan osaan ompelin kaitaleen Marimekon huivikankaasta...huivit kun olivat jääneet ompelematta jostain syystä! Tunikasta tuli nyt myös hieman alkuperäistä pidempi.

Nauhat kuuluivat yläosaan ja voi solmia taakse tai eteen...no ehkä taakse mieluummin.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

02.04 | 09:33

minä tykkään askarrella

...
25.02 | 11:23

Wau. Tykkään tästä aiheesta. Olen itse maalannut posliinille tuon kuvan. Kauniita töitä. Olen kuvis ope

...
26.03 | 16:54

Hei! Onpa hienoja. Onku sulla kaavaa jakaa meille muille :)?

...
29.11 | 23:52

felicidades son muy ingeniosos

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS