Kotoilua

Vietettimme mieheni kanssa terassikauden päättäjäisiä. Ostimme terassinlämmittimen, joka oli tosi tehokas! Istuimme iltamyöhään ruuasta nauttien rakettien paukkuessa jossain melko lähellä...
Tunnelmallinen lauantai-ilta oman kullan seurassa 😊.
Nuorin tyttäremme piirsi isälleen nimpparikortin. Lisää hänen taiteiluaan voi katsella osoitteessa innudoggy.deviantart.com.

Runebergintortut by Johanna -64

Olen vaalinut perinnettä tehdä runebergejä siitä asti, kun lapset olivat pieniä. Meiltä löytyy kuvamateriaalia tilanteesta, kun Anni 1v. lipitti kuudesta runebergistä sokerivesikuorutteet sillä aikaa, kun olin puhelimessa...siis lankapuhelimessa, koska elimme tuolloin aikaa, josta nykylapset käyttäisivät termiä "ennen vanhaan" ;) .

"Nykyään" teen torttuja oman väen lisäksi työkavereilleni. Opettajanhuoneen väki on kyllä aivan mainio testiryhmä! Jos leivonnaiset jostain syystä leipojan mielestä epäonnistuvat, testiryhmä mamskuttelee ositain palaneet, kuivahkot tai raa'aksi jääneet tuotokset parempiin suihinsa; ja taas jaksaa ruokailuun asti!

Juhlavuoteni kunniaksi lorauttelin torttuhin vielä enemmän "sitäsuntätä" kuin aikaisempina leipomiskertoina. Tässä ohje:

170g rasvaa                        3,5dl vehnäjauhoja                2dl kermaviiliä

2,5dl sokeria                      1dl kaurahiutaleita                200g appelsiinituorejuustoa

2 munaa                            1dl mantelijauhetta              loraus (n.2 rkl) cointreau-likööriä

                                        2dl piparimurskaa                 paistonkestävää vadelmahilloa

                                        1/2 dl kookoshiutaleita

                                        2tl leivinjauhetta

                                        2tl vaniijasokeria

                                        1tl kardemummaa

Paistoin torttuja 200 asteessa ainakin 20min. ja ylikin, koska taikinaan tuli kosteutta tavallsta enemmän kermaviilistä ja tuorejuustosta johtuen...huomioikaa liköörin mitta on siis rkl eikä esim. dl :D. Hilloa laitoin jo ennen paistamista ja lisäsin "komian tähären" heti paistamisen jälkeen. Osan tortuista pakastan ja lisään ekstrahillon sulamisvaiheessa. Sokerivesikuorute kruunaa tietysti lopputuloksen. Torttuja tulee tästä määrästä n. 15kpl.

Tortuissa maistui melko selvästi appelsiini eli jos tämä sitrus ei lukeudu suosikeihin, kannattaa kokeilla jotain muuta makua esim. mango-tai sitruunatuorejuustoa tai vanilijarahkaa. Joskus käytän lisämakua antamaan Flora vanillaa. Erilaiset pähkinä-tai mantelirouheet antavat myös kivasti "puruvastusta".

 

                                          ❤️

 

Sunnuntain iloksi valitsin verhojen ompelua:tyttärelle "räsymattoa" ja itselleni "pukettia".
Perjantain puuhana oli pipareiden koristelua! Säilyvätköhän jouluun asti😉.
Ihana lumi...ja mitä siitä voikaan rakennella!
Mummin ja papan pihassa voi harrastaa myös jääurheilua ;) . Mahtaako kenttä olla virallisten mittojen mukainen...
Lauantai sujui mukavasti parikymmentä vuotta vanhoilla leluilla leikkiessä😊. Pappa korjasi pikku-talon ja nyt toimivat valotkin!
Pääruuan jälkeen jää vatsaan mielestäni aina jälkiruuan mentävä kolo 😊. Tämän "nyhjää tyhjästä"-jälkiruuan raaka-aineiksi jääkaapista löytyivät edellisen päivän marjasekoitus, Valion vanilijarahka ja pehmeä rasvaton rahka, Vanilla vanilja ja kinuski kastikkeet ja maustamaton rasvaton jugurtti. Marjat survoin sauvasekoittimella, joten jälkkärin koostumus on söpön samettinen suussa. Lähinnä tuo kinuskikastike oli mielestäni koko homman juju. Nam!
Leipominen on ihanan rentouttavaa. Pullan leipominen on suosikkipuuhaani ja monen sadepäivän pelastus...perhe pitää erityisesti syömisvaiheesta :) .
Musisointi on mieheni ja minun yhteinen harrastus. Mainio löytö oli Pekka Simojoen uusin laulukirja "Veisut". Siihen on koottu sata suosituinta yhteislaulua nuotteineen. Suosittelen!
Sadonkorjuuherkku maustettuna esim. pippurilla, suolalla, yrteillä ja voilla valmistuu mukavasti uunissa. Odotellessa voi lukea vaikka sisustuslehtiä :) .

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

03.12 | 00:02

I am a portuguese teacher.
I love your work.
Continue to bring beauty to the world.
Thanks

...
13.11 | 14:48

please translate in english o spanish o francais.

...
27.10 | 23:40

Hei,Tiina! Kuusissa on käytetty pellavakuitu "paperia", jota on revitty veteen, annetaan liota, jolloin siitä tulee massaa. levitä massaa ohuita kerroksia.

...
22.10 | 00:43

Hei,Tiina! Palaan aiheeseen vielä myöhemmin, kun kysyn tarkemmin ainekset.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS