Kotikulta

Sisustaminen on minulle mieluista puuhaa. Pidän  tavaroista/huonekaluista, joita olen itse voinut jotenkin "tuunata". Erityisesti huonekalut, joilla on mielenkiintoinen menneisyys, kiinnostavat minua. Esineet, jotka ovat syntyneet oivalluksesta yhdistellä erilaisia materiaaleja, herättävät välittömästi mielenkiintoni!

Ystäväni tekemä kipsienkeli kinnitettynä vanhaan kattotiileen kuuluu suosikkiesineisiini kodissamme.
Vanha nukensänky valkoiseksi maalattuna uudessa tehtävässään kesällä...
...ja talvella.
Yhtenä jouluna ystävämme antoi meille tervehdyksenä tekemänsä paperinaruenkelin. Laitoin enkelin "kolmiulotteiseen" kehykseen, jonka taustalle liimasin palan olohuoneen tapettia. Ajattelen päivittäin tämän lahjan antajaa :) .
Varustin isohkon, ehkä hedelmäastiaksi tarkoitetun, lautasen sisustusvaloilla ja nyt se toimii tunnelmavalaisimena eteisaulassa.
Sisustuslehdissä lukee usein, että joku huonekalu on löytynyt roskalavalta ja sitten se on kunnostettu upeaksi. Ihmettelen aina, miten jotkut löytävät niitä roskalavoja! Tämä tuoli pelastui joutumasta roskalavalle koulumme remontin yhteydessä :). Maalasin sen huonekalumaalilla ja vaihdoin istuinosaan päällisen.
Tyttärentytär piirsi ihanan Muumimamman!
Kuvan taustalle leikkasin palan edesmenneen äitini liivimekosta. Kangas on 70-luvun marimekkoa.
Sukupolvet kohtaavat pienen tytön taiteessa :) .
Pidän siitä, että keittiössä tavarat ovat "saatavilla". Vanhaan lasipurkkiin mahtuu hyvä määrä keittiöpyyhkeitä. Joulun aikaan pyyhkeet ovat punasävyisiä.
Tässä on yleiskuvaa olohuoneestamme. Vaihdoimme mieheni ehdotuksesta (!) peräkammarin ja olohuoneen tv-hyllyjen paikkaa. Pidän kovasti lopputuloksesta, koska näin saatiin appeni tekemä vitriinikaappi paraatipaikalle. Mieheni sai lisänimen "Teuvo L." . Koira valittiin 13 vuotta sitten sisustuksen väreihin sopivaksi :) .
Taitava appiukkoni nikkaroi kaapin piirustusteni perusteella. Ovina käytettiin appeni lapsuuskodin ikkunoita. Ikkunat ovat vuodelta 1936 ja niissä näkyy suloisesti ajan patina, vaikka uskomattoman hyvässä kunnossa ovatkin!
Ostimme uuden kameran. Tulppaanikimppu on oivallinen harjoituskuvauskohde :).
Tämä kirjahylly on 80-luvun alun muistaakseni "timantti"-sarjaa ja melkein aitoa koivua :). Innostuin tuunaamaan sen yhdellä syyslomalla. Onneksi sain mieheni kaverikseni! Tartuntamaali olisi ollut kovasti tarpeen, mutta malttamattomana aloin maalata heti hyytelömäisellä kalustemaalilla. Maalasimme hyllyn kahteen kertaan joka puolelta ja kolmeen kertaan "näkyvät" osat. Hylly oli roskalava-uhan alla, mutta sai nyt vähän jatkoaikaa nuorimman tyttären makuuhuoneessa.
Hyllyn ilme uudistui lisää, kun vaihdoimme puiset rivat "kuppi"-vetimiin.
Kaapin sisus paljastaa kasari-ilmeen :).

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

toinen Johanna, Kauhajoelta :) | Vastaa 05.03.2013 18.59

Jeps Johanna! Ihania kuvia ja ihan LOISTAVIA vinkkejä!! ;)

Naapuri mutkan takaa | Vastaa 17.02.2013 20.25

Hyvältä näyttää! Kuvana ja livenä.

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

08.05 | 10:42

hienot kuvat

...
23.04 | 13:14

missä haku on

...
02.04 | 09:33

minä tykkään askarrella

...
25.02 | 11:23

Wau. Tykkään tästä aiheesta. Olen itse maalannut posliinille tuon kuvan. Kauniita töitä. Olen kuvis ope

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS