Puutarhaunelmia

Tänä keväänä pitkästä aikaa innostus puutarhan hoitamiseen alkoi kutitella yhtäaikaa valon määrän lisääntymisen kanssa. Roudan sulattua oli aika katsella pihaa "sillä silmällä". Tajusin, että metsän läheisyyttä vastaan on turha taistella...paitsi kalkilla ja kalkilla ;) . Tässä muutamia kuvia puutarhatouhuistamme ja joidenkin puutarhaunelmien toteutumisesta.

Etupihamme on niin kuuma ja kuiva paikka, etteivät edes kaikki kivikkokasvit viihdy siellä. Kaivoin melkein kaikki kasvit ylös, lisäsin kiviä sekä kuorikatetta, ja monivuotiset perennat vaihdoin kesäkukkiin...
Naapurin isäntä siirsi tontiltamme ison kiven paraatipaikalle etupihan "kivikkopuutarhan" jatkoksi. Lopeliat ovat kestäneet hyvin paahteisella paikalla.
Haaveeni on ollut saada pihakeinu. Täyttäessäni pyöreitä sain työkavereiltani rahalahjan, jonka käyttökohteet tiesin heti! Mieheni ahkeroi upean kivetyksen keinulleni. Tästä se alkaa...
Lapiohommiin!
Kivituhka, vesi ja "tärylätkä" takasivat tasaisen pohjan kiville.
Kivien ladonta olikin jo kevyempää hommaa :) .
Lopuksi hiekkaa ja harjaamista ja harjaamista...

Mieheni poisti terassilta lyhyen aidanpätkän  ja nikkaroi uuden portaan kulkureittiä varten. Valmista tuli! Kesän parhaat kahvit olen nauttinut ihanassa keinussani!

Kivetys on ollut muutenkin mieluinen oleskelualue kesän aikana. Olemme mm. pelanneet "pukkaa", jonka appeni on tehnyt. Peli todella koukuttaa! Ennätysjahtiin oli pakko ryhtyä 🙂. 

Minua alkoi kiehtoa ajatus nuotiosta puutarhassa. Löysimme "tulikorin", joka toimi vallan mainiosti. Uskalsimme kokeilla nuotion sytyttämistä hurjan ukkosmyrskyn jälkeen, kun kaikki paikat olivat kastuneet. Kylläpä makkara maistui herkulliselta!

NAM!

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

02.04 | 09:33

minä tykkään askarrella

...
25.02 | 11:23

Wau. Tykkään tästä aiheesta. Olen itse maalannut posliinille tuon kuvan. Kauniita töitä. Olen kuvis ope

...
26.03 | 16:54

Hei! Onpa hienoja. Onku sulla kaavaa jakaa meille muille :)?

...
29.11 | 23:52

felicidades son muy ingeniosos

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS