Blogi

Hau, hau!

Meirän perheen vanhin jäsen on koira. Se on ny jotaki 13,5 vuatias, mutta ihimisen iäs jo melekoonen vanhus. Meillekin koira hommattihin, ku tenavat niin kauhiasti sitä toivoovat. Minä vastustin melekeen loppuhun asti. Ajattelin, jotta siinon niin kauhiasti työtä: lenkittämistä, kouluttamista ja imuroontia, ku niitä koirankarvoja tuloo varmahan olemahan joka pualella. Muttemminä ymmärtäny, jotta pahinta on se, ku siihen niin kauhiasti kiintyy! Meirän Elvis elää jo ehtoopuolta elämästänsä. On ollu jo pakko ruveta valmistautumahan, jottei sitä kohta enää oo. Tosin me ollahan jo viimmeeset kolome vuatta luultu, jottei se enää "tulevaa joulua" nää. Mutta niin vaan tuli tänäkin vuanna jouluaattona kolottavia luitansa lämmittelemähän olohuoneesehen, ku isäntä pani takkahan tulet.

Ystävän koira jouruttihin lopettamahan pari viikkua sitte. Ruvettihin tämän ystävän kans oikeen pohtimahan, jotta minkälaasia tuntemuksia herää, ku sitä karvaasta perheenjäsentei enää oo. Torettihin, jotta koiran mukana lähtöö lopullisesti pois pala perheen elämää. Silloon, ku sesse on hommattu, on lapset ollu justihin tietyn ikääsiä tai on ehkä rakennettu talo, mihinkä se koirakin on ollu tervetullu. Kyllä se tuntuu haikialta ja siinä tietysti hoksaa, jotta ittellekin on tullu ikää lisää eikä taakaasin oo enää paluuta. Koiran tavat on tullu perheelle tutuksi ja tuntuu ourolta, ku se ei enää tuu norkuamahan pöyrän vierehen herkkupalojen toivos tai kun sen kynnet ei enää rapajakkaan parketilla.

Heleppoa lähtyä sitä tiätysti koirallensa toivoos. Parasta olis, ku se sais yöllä nukahtaa ikiunehen ja aamulla sitte löytyys omalta filtiltä hymynkares huulillansa. No, tänään ny ainaki vielä käytihin ulokoolemas. Pieni lenkki kierrettihin, ku lonkat ei oikeen enää kestä pirempiä retkiä. Kuulo silton menny tai sitte se on vain niin hyvä näyttelemähän, mutta hajuaisti pelaa! Saavutetuusta eruusta se ei tingi eli lakisääteeset, ennalta määräämättömät, luultavasti lukemattomat pissapaussit piretähän lyhyemmilläkin reissuulla.

Meen rapsuttelemahan...

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

02.04 | 09:33

minä tykkään askarrella

...
25.02 | 11:23

Wau. Tykkään tästä aiheesta. Olen itse maalannut posliinille tuon kuvan. Kauniita töitä. Olen kuvis ope

...
26.03 | 16:54

Hei! Onpa hienoja. Onku sulla kaavaa jakaa meille muille :)?

...
29.11 | 23:52

felicidades son muy ingeniosos

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS