Blogi

Sisältää tuatesijoottelua

Moon tuumaallu joskus, jotta mikähän mahtaas olla se korinkone, jota iliman arki ajaatuus meleko nopiaa kaaoksehen. Lyhyen harkinnan jäläkehen pääryyn itteni kans yksimielisehen lopputuloksehen, jotta kyllä son pyykinpesukone. Ei taitaasi nyrkkipyykillä kauhian pitkälle pötkiä. Pesutuloksen kans olis niin ja näin ja pyykki kirunkirun kuivuus ennen homehtumista narulle.

Mutta sanoosin kyllä yli kuukauren kokemuksella, jottei tiskikonehenkaan rikkoontuminen kauhian mukavaa oo. Mietittihin miehen kans oikeen viimmeesen päälle, jotta kuka ny ylipäätänsä enää korjaa tiskareita...tai mitään laitteeta. Käännyttihin sitte paikallisen Rautian pualehen ja sieltä kerrottihin, jotta sellaanen luannonoikku saattaas viälä olla olemas.

Soitin toiveekkaana korjaajalle ja -torellaki- hän tunti meirän Cyliran kuin omat taskunsa. Täs tuloo lähestulokoon paras osuus: se pääsi tulemahan heti! Siinä se räppäs hualellisesti ja kärsivällisesti etupaanelin irti...molisin jo aijjat sitte hakenu jonku kirvehen tai sorkkarauran tai vain ostanu uuren konehen.

Huumorimiähiäki se taisi olla, ku kyseli, jotta mikäs vapaapäivä meillä ny oli, ku oltihin kotona vähä puolenpäivän jäläkehen. Tuumattihin siihen, jotta tämon ny vähä niinku sitä "pitkät kesälomat" osastua. Piirilevyä (sain vähän sanavarastohon laajennusta) hetken vaharattuansa, se tuumas, jotta täs se vika on, haki autosta jotaki tinausjuttuja ja ryhtyy hommihin. Mukanansa silloli myäs sellanen lämpölamppu, jolla se pystyy kokeelemahan, josko Cylinra olis taas alakanu vesiänsä lämmittämähän. Sillä lampulla pystyys kuulemma ihimisestäki kattomahan, mihinä sillon tulehruksia. Onneksi sei osootellu lampulla meikäläästä...molisin pian ollu yks isoo kipupiste koko täti ensimmääsen kokonaasen tyäviikon jäläkehen. Mutta Cylinra keherää taas niinku nuari kones!

Ens viikonlopun synttärisankari täyttää komiasti viis vuatta ja mummilton tilattu täytekaakku ja nisua. On se niin mahtavaa tua nisun leipomine. Melekeen oli sellaanen pyhä hetki, ku iskin käret pehemoosehen taikinahan ja taustalla lauloo ihana Minna Pyysalo! Jonset oo koskaan kuullu tätä suloääntä ja sen taitavaa pianistikanttori miästänsä, niin suasittelen ny nopiaa tekemähän asialle jotaki. 

Minna on oikiasti luokanope, mutta son ny toista vuatta virkavapaalla ja teköö miähensä Jussin kans laulukeikkaa. Ne kiertelöö myös kouluus, joten kannattaa tutustua niiren reperttuaarihin (www.pyysalo.fi).

 

Cylinra ja Minna, nua upiat naiset sekä nisutaikina...täyrellistä!

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

08.05 | 10:42

hienot kuvat

...
23.04 | 13:14

missä haku on

...
02.04 | 09:33

minä tykkään askarrella

...
25.02 | 11:23

Wau. Tykkään tästä aiheesta. Olen itse maalannut posliinille tuon kuvan. Kauniita töitä. Olen kuvis ope

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS