Blogi

Ilon kautta

Luin yhyrestä kirjasta, jotta ihimisellä on maharollisuus valita elämänasenteeksi ja olemisensa pohojavireeksi ilo. Täytyy myäntää, jotta tuata invormaatiota piti kyllä vähän pureskella. Jokaanenhan sen tiätää, että elämä koulii karkialla kärellä ja harva pystyy tuan kären iskuja väistämähän. Ku luin pitemmälle kirjaa, aloon ymmärtää, mitä kirjoottaja ajoo takaa. Täs ei ny oo kyse sellaasesta päälle liimatusta komiantähären ilosta, jota naapurit karehtii, vaan sukelletahan syvemmälti.

Pääsiääsenä meillä kävi ystävä, jonka kans oltihin tavattu viimmeeksi kakskymmentä vuatta sitte. Monella on varmahan samanlaasia kokemuksia siitä, ku pitkän tauon jäläkeen nähärähän, niin keskustelua jatketahan siitä lauseesta, johonka erellis kerralla jäätihin. Vahavasti mulle tuli sellaanen tunto, jotta tämä ystävä oli päättäny valita elämänasteeksensa ilon.

Ei ihan ollu elämä menny niinku römssöös. Hänen aviomiäs oli päättäny kulukia vähän eri reittejä, ku mitä ehkä molemmat papin  aamenen jäläkeen oli kuvitellu. Erinäästen polokujen jäläkeen miäs kuali melko yksinääsenä, tukenansa lapset ja tämä ystävä, silloon jo eks-vaimo. Valtavan suuri syrän meirän ystävällä! Ystävämme jutteli leppoosasti ja iliman katkeruutta perheensä vaiheista ja kertooli luantevasti miähestänsä, jonka kautta me itseasias oltihin aikoonansa tutustuttukki. Musta tuntuu, jotta hän oli päättäny, jotta elämä ny vain jatkuu ja luatti siihen, jotta ilo palaa ennemmin tai myähemmin. Kyllä meillä nauru raikas ja oli mahtavaa vaihrella kuulumisia. Ihanaa oli kattella kuvia hänen poikansa häistä ja jutella tyttären kans, joka oli lähteny äiteensä mukahan eks-anoppilas elikkä likan mummulas käymähän. Toivottavasti seuraavahan tapaamisehen ei kulu näin montaa vuatta!

 

Ei tua veispuukki ny niin huano keksintö ookkaan...konektin piipol...Cool

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Anne | Vastaa 22.05.2013 20.59

Niinpä niin mairon hapattajia tääs maas piisaa, ne on sukua ankeuttajille. Onneksi me emmä kuulu niihin t Anne

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

02.04 | 09:33

minä tykkään askarrella

...
25.02 | 11:23

Wau. Tykkään tästä aiheesta. Olen itse maalannut posliinille tuon kuvan. Kauniita töitä. Olen kuvis ope

...
26.03 | 16:54

Hei! Onpa hienoja. Onku sulla kaavaa jakaa meille muille :)?

...
29.11 | 23:52

felicidades son muy ingeniosos

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS